Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ


ΥΛΙΚΑ
2 φακελάκια ζελέ μπανάνα ή ανανά
1 1/2 κούπα βραστό νερό
1 1/2 κούπα πόλτο πεπόνι
1 κούπα κρέμα γάλακτος
λίγο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το ζέλε στο βραστό νερό και ανακατεύουμε καλα μέχρι να διαλυθεί και το αφήνουμε στην άκρη.Στο μπλέντερ μας πολτοπιούμε το πεπόνι καθαρισμένο και κάνουμε πόλτο έως ότου έχουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε.Στη συνέχεια αναμειγνύουμε τον πολτό με το μείγμα του ζελέ όπως είναι ζεστό, προσθέτουμε 2-3 σταγόνες λεμόνι και το βάζουμε το ψυγείο να μισοπήξει...ούτε να είναι αραιό αλλά ούτε και να πήξει πάρα πολύ.Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντυγή και την παντρεύουμε με το μείγμα που έχουμε στο ψυγείο.Αδείαζουμε το γλύκο σε μια φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου ένα 24ωρο!
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!

Το μυστικό μου
Για καλύτερο χρώμα χρήσιμοποιω μουλκεϊκο πεπόνι(το πορτοκαλί πεπόνι)!Και επίσης για να μην χάσουμε το χρώμα του πεπόνιου καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε ζέλε φράουλα, κεράσι ή φρούτα του δάσους γιάτι το γλυκό θα αποκτήσει ροζ χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου